Despre noi

S.C. FRAICOM S.R.L. a fost infiintata in anul 1993 si a activat inca de la inceput pe piata romaneasca si pe cea europeana in domeniul productiei si comercializarii de articole din rachita si lemn pentru amenajari si dotari locuri de joaca pentru copii, gradini si spatii verzi, productie realizata in propriile ateliere (hale)

S.C. FRAICOM S.R.L. a fost prima firma din Romania care a executat locuri de joaca pe structura din lemn, fapt care ne-a adus recunoasterea ca unul dintre liderii de piata in acest domeniu, lucru confirmat si de certificatele pe care le-am obtinut:

  • Certificat de producator echipamente de joaca RINA-SIMTEX;
  • Certificat SR EN ISO 9001:2015 pentru locuri de joaca, activitati de intretinere peisagistica si alte lucrari speciale de constructii;
  • Certificat SR EN ISO 14001:2015 pentru locuri de joaca, activitati de intretinere peisagistica si alte lucrari speciale de constructii;
  • Certificat SR ISO 45001:2018 pentru locuri de joaca, activitati de intretinere peisagistica si alte lucrari speciale de constructii.
  • Certificat de conformitate de tip nr.027-435 Rina Simtex-Organismul de certificare SRL
  • Autorizatie montare echipamente de joaca ISCIR nr .B/CR4/B/36/3949/0/22.11.2021
  • Autorizatie intretinere si revizie echipamente de joaca ISCIR nr B/CR4/C,O/36/3948/0/22.11.2021

Personalul societatii este certificat ca manager de proiect, RTE, RSL-IR, auditor intern pentru sistemul de management al calitatii, auditor intern pentru inspectia echipamentelor si instalatiilor montate in cadrul locurilor de joaca, autorizat ISCIR pentru montaj echipamente de joaca si pentru reparare-intretinere-revizie echipamente de joaca.


Societatea noastra realizeaza si exporta produse din rachita si lemn pentru Danemarca, iar din anul 2004 exportam si montam echipamente de joaca si produse din lemn (foisoare, pergole, case de vacanta etc.) si in Italia.


Pe plan intern, din totalul productiei de echipamente de joaca realizate din lemn, rachita si mobilier urban (banci stradale, cosuri de gunoi, pergole, foisoare, aparate fitness, mese tenis, mese sah etc.), cca. 90% este pentru institutiile de stat, iar cca.10% pentru particulari, asociatii, fundatii, cartiere rezidentiale, retele de retail, hoteluri si restaurante, televiziuni si agentii de publicitate.
Am proiectat si executat lucrari de amanajare locuri de joaca, mobilier urban, precum si parcuri complete:

  • in Bucuresti: cu A.L.P.A.B. (parcuri, stranduri), cu Primaria Sectorului 2 (gradinite), cu Primaria Sectorului 5 (parcuri), cu Primaria Sectorului 4 (Rond Carol si Rond Cosbuc), cu Primaria Sectorului 6 (parcuri, gradinite, ANL);
  • in alte localitati: cu primariile Deva, Brad, Vata de Sus, Arad, Slatina, Dragasani, Popesti Leordeni, Berceni, Afumati, Ciorogarla, Mogosoaia, Buftea, Balotesti, Tunari, Dragomiresti Vale, Pantelimon, Giurgiu, Baleni, Sinaia, Busteni, Azuga, Maneciu, Floresti-Prahova, Cocorastii Mislii, Urlati, Valea Calugareasca, Predeal, Zarnesti, Ghimbav, Bran, Rasnov, Buzau, Vernesti, Vaslui, Piatra Neamt, Focsani, Galati, Targu Bujor., Urziceni, Modelu, Cernavoda, Medgidia, Eforie, Cumpana, Mircea Voda etc.
  • cu diverse institutii-firme particulare: asociatii si fundatii (Fundatia Lauder, Fundatia Genesis, Asociatia Action, Asociatia Favor, Fundatia Terre des hommes s.a.), sponsori (OMV PETROM, ROMPETROL, Mc Donalds),cu gradinite particulare, Domeniul Greaca Resort Giurgiu, cartiere rezidentiale (Greenfield Baneasa) etc.


In ultimii 10 ani am proiectat, am derulat si dezvoltam in continuare o serie de proiecte europene de regenerare urbana, cu Municipiul Focsani, Municipiul Galati, Municipiul Buzau, Municipiul Slobozia, Municipiul Calarasi, Municipiul Drobeta Turnu Severin, Municipiul Constanta, precum si proiecte de parcuri de joaca tematice (exemplu piste de biciclete pentru tinerii ciclisti).


De asemenea, in parcurile publice pe care le realizam, dezvoltam si implementam proiecte de specialitate cu angajatii si/sau colaboratorii nostri pentru spatii verzi, instalatii automatizate de irigatii, stalpi si instalatii electrice pentru iluminatul public, drumuri si poduri, skatepark-uri si terenuri de sport. Astfel, firma noastra a executat constructii “la cheie” de skatepark-uri (pentru Primaria Sectorului 6 Bucuresti, Primaria Municipiului Buzau s.a.), precum si terenuri de sport mono sau multi-functionale cu gazon sintetic sau tartan (pentru Primaria Municipiului Drobeta Turnu Severin, Primaria Comunei Floresti-Prahova, Primaria Comunei Balotesti, complex residential Liziera de Lac Frumusani judet Calarasi etc..)